History
Icon-add-to-playlist Icon-download Icon-drawer-up
Share this ... ×
...
By ...
Embed:
Copy
Panelsamtal: Dödspatrullen
Clean
February 26, 2014 06:11 AM PST
itunes pic

Att bli gammal är kanske inte så kul, men det är fullt möjligt att ha kul även som äldre. Marie-Louise Ekman och Kristina Lugn pratar om deras vägran att död. Allra mest pratar de om Marie-Louise Ekmans pjäs Dödspatrullen.

Läs mer här: www.dramaten.se/Repertoar/Dodspatrullen/

Panelsamtal: Mästaren och Margarita
Clean
February 12, 2014 07:17 AM PST
itunes pic

Dramatens chefsdramaturg Magnus Florin samtalar med skådespelaren Elin Klinga och dramatikern Niklas Rådström om Michail Bulgakovs mästerverk Mästaren och Margarita.

Publiken diskuterar: Mästaren och Margarita
Clean
February 11, 2014 02:10 AM PST
itunes pic

I denna podcastserie låter vi publiken komma till tals! I detta avsnitt samtalar teaterbesökarna Rojda Sekersöz, Yvonne Johansson och Tobias Eltell om Mästaren och Margarita i regi av Stefan Metz. Senare i vår kan du höra samma trio prata om Rickard III och Utvandrarna. Moderator Erik Gripenholm.

Kort om panelmedlemmarna:
Namn: Rojda Sekersöz
Ålder: 23
Hur ofta går du på teater? I snitt en gång per månad
Din största teaterupplevelse? "En familj" på Dramatens Lilla scen.
Favoritskådespelare? Vincent Cassel.
Vad vill du helst inte se på scen? Klassiker som alltid spelas med skådespelare som alltid får spela på de största scenerna.

Namn: Yvonne Johansson
Ålder: 67 år
Hur ofta går du på teater? Ett par gånger per månad.
Din största teaterupplevelse? Det var nog Ett drömspel i regi av Robert Wilson 1998 på Stadsteatern
Favoritskådespelare? Har många, beror på vilken roll de ska gestalta.
Vad vill du helst inte se på scen? Inte för mycket raklödder, slafs och blod i en salig röra. Inte heller naket våld, men där är teater säkrare än film då det finns reella gränser IRL.

Namn: Tobias Eltell
Ålder: 49
Hur ofta går du på teater? En gång i månaden. Och spelar själv.
Din största teaterupplevelse? Lång dags färd mot natt (Stormare och Berggren m.fl. 1988). Richard III på Shakespeare Theatre i London, Derek Jacobi m.fl. 1989. Don Juan (Claes Ljungmark) Teater galeasen typ 1994?
Favoritskådespelare? Peter Stormare, Rolf Skoglund, Carl Gustav Lindstedt, Irene Lindh m.fl. m.fl
Vad vill du helst inte se på scen? Gillar inte när det experimentella går för långt.

Liv Strömquist i samtal med Mimmi Fristorp
Clean
January 31, 2014 08:30 AM PST
itunes pic

Liv Strömquist tänker faktiskt inte så mycket alls på Carl-Philip och Sofia. Hon lekte tv-show med sin lillebror när hon var barn, hon kan drömma om att bli psykolog och hon fick hög puls när hon fick veta att regissören Ada Berger hade ändrat allt några dagar före premiären av ”Liv Strömquist tänker på dig”. Hör mer i Dramatens podcast, där Dramatens pressansvarige Mimmi Fristorp möter serieskaparen, illustratören, debattören och – dramatikern Liv Strömquist.

Niklas Rådström om sin dramatisering av Mästaren och Margarita
Clean
January 20, 2014 03:08 AM PST
itunes pic

Författaren Niklas Rådström, aktuell med dramatiseringen av Mästaren och Margarita som just nu spelas på Dramatens stora scen, samtalar med chefdramaturg Magnus Florin. Hör om samarbetet med regissören Stefan Metz och vad det egentligen betyder när Mästaren dyker upp utan knappar i överrocken.

Rebecca Forsberg i samtal med Mimmi Fristorp
Clean
November 20, 2013 01:42 PM PST
itunes pic

Mimmi Fristorp möter regissören Rebecca Forsberg som i den digitala minifestivalen Women in Science belyser innovativa kvinnor med innovativ teater.

Festivalen kommer att pågå mellan 27 november och 6 december.

Rebecca Forsberg berättar om kvinnorna, pjäserna och tekniken för Dramatens Mimmi Fristorp, pressansvarig.

Fråga Dramaten - med Dag Kronlund #2
Clean
November 18, 2013 06:37 AM PST
itunes pic

I denna andra del av Fråga Dramaten berättar teaterns chef för arkiv och bibliotek, Dag Kronlund, om sufflörens roll genom historien, gästande utländska regissörers vara eller icke vara på teatern och hur Hjalmar Söderberg har spelats på Dramaten.

Intervjun har gjorts av Erik Gripenholm, kommunikatör.

Vill du ställa en fråga till nästa avsnitt? Skicka till blogg@dramaten.se.

Samtal om nationalism
Clean
November 15, 2013 07:13 AM PST
itunes pic

Samtal om nationalism med Alexandra Pascalidou, Helle Klein, Andreas Johansson Heinö och Henrik Berggren. Moderator Cecilia Garme. Hur ser nationalismen ut i Sverige och i våra grannländer? Vad är det som lockar och skrämmer? Vad får en växande nationalism för konsekvens för människorna som lever här? Samtalet är en del av Dramaten&:s temasatsning på nationalism.

Sanna Sundqvist i samtal med Mimmi Fristorp
Clean
October 11, 2013 01:58 AM PDT
itunes pic

Sanna Sundqvist har fullt upp med att spela De oskyldiga på Lilla scenen 5 gånger i veckan. Nu är hon också högst aktuell i sin egen monolog "Jag borde få något slags pris" som har premiär i Målarsalen den 1 november.

Dramatens pressansvarige Mimmi Fristorp träffade Sanna Sundqvist för ett samtal om pjäsen och hennes stora arbetsmoral. Både i samtalet och i Sannas pjäs tas kravet på flickors och kvinnors duktighet upp

Sanna berättar också hur hon egentligen alltid velat bli skådespelare och hur hon i skolan tog över på fredagarna och klassens timme blev Sannas timme.

Samtal om Spoken word
Clean
September 30, 2013 06:13 AM PDT
itunes pic

I ett samtal mellan Dramatens Eric Stern och "spoken wordarna" My Vingren och Rojda Sekersöz pratas det om spoken word kontra teater. De delar med sig av roliga och fascinerande erfarenheter från tidigare kvällar vilket ger dig en bra känsla av vad du kan förvänta dig.

Dramaten& Spoken word
Med skarpa ögon, vassa tungor och öppna sinnen står Sveriges framtid på scen och ger verbala käftsmällar.

Tema: nationalism
Medverkar gör bl.a. Tiffany Kronlöf (Så djävla PK), My Vingren, Niklas Mesaros, Amer Sarsour, Mustafa Kibar, Rojda Sekersöz, Meron Mangasha samt Dramatenskådespelarna Filip Alexandersson, Emma Brommé, Eric Stern.

Fri entré, begränsat antal platser. Biljett hämtas vid Målarsalen från 45 min i förväg.
24, 25 okt kl 19.00, Målarsalen

Previous Page  |  Next Page